Ако искате бизнеса ви да се разрасне и разшири през следващата

...
Ако искате бизнеса ви да се разрасне и разшири през следващата
Коментари Харесай

4 вида предприемачи и защо трябва да сте всеки един от тях

Ако желаете бизнеса ви да се разрасне и разшири през идната година, би трябвало да притежавате качествата на 4 типа бизнесмени. Проблемът е, че това е мъчно за един човек.

Но в случай че желаете да изградите сполучлив бизнес, има няколко отличителни черти, които би трябвало да притежавате и всъщност четири " шапки ", които би трябвало да носите, твърди специалистът и създател на INFINITUS, Скот Олдфорд пред Еntrepreneur.

1. Предприемач

В началото множеството от нас са бизнесмени, които се вълнуват, идват с хрумвания, движат се с неуместни скорости, скапват и поправят нещата. Буквално създавате от нищо нещо. Винаги ще ви би трябвало този вид персона, тъй като тя е движещата мощ на бизнеса, раждаща концепциите.

2. Инвеститор

Като вложител би трябвало да разгледате финансовите средства и прогнозите и да разберете, къде ще сте в бъдеще: краткосрочно, средносрочно и дълготрайно. Трябва да осмислите потока на парите си и да се освободите от прочувственото взимане на решения.

3. Собственик на компания

Когато се превърнете в притежател на компания, вие към този момент създавате процеси, системи и интервенции, с цел да може вашия бизнес да работи и без вас. До този миг, чувствате бизнеса си като самите себе си. Всичко минава през вас и вие сте въвлечени във всяка част от него. Но към този момент би трябвало да делегирате. Трябва да възлагате дилемите си на външни реализатори и да управлявате на макро равнище. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР